Η Ελληνική κοινότητα Gentoo στο Gentoo Miniconf

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Gentoo Miniconf στo Τσέχικο Τεχνικό Πανεπιστήμιο στην Πράγα το οποίο ήταν σε συνεργασία με 3 ακόμα συνέδρια( openSUSE Conference 2012, LinuxDays, SUSE Labs + FUTURE MEDIA).


 

    Η Ελληνική κοινότητα Gentoo ήταν εκεί και μάλιστα ενεργά! Με οικοδεσπότη τον Θοδωρή Χατζημίχο ξεκίνησαν 2 πολύ δημιουργικές μέρες για τους φίλους/χρήστες/developers του Gentoo.
Οι παρουσιάσεις ποίκιλες και πολύ ενδιαφέρουσες καθώς κάλυπταν μεγάλο φάσμα του Gentoo. Δηλαδή το τεχνικό κομμάτι, εργαλεία QA καθώς και εργαλεία πάνω στην ασφάλεια και το testing. Αλλα και το κομμάτι της διοίκησης δηλαδή παρουσιάσεις που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του Foundation των Trustees αλλα και του τμήματος των Public Relations.
Αξιέπαινη παρουσίαση αυτή του Infrastructure team στην οποία έγινε συζήτηση πάνω στο migration του Portage στο git καθώς και άλλων φλέγοντων ζητημάτων που απασχολούν την κοινότητα. Απο την Ελληνική κοινότητα έγιναν παρουσιάσεις από τον Θοδωρή Χατζημίχο που σε συνεργασία με τον Alec Warner παρουσίασαν το “The Puppet Show” όπως επίσης και απο τον Μάρκο Χανδρά με τον Tomáš Chvátal που είχαν παρουσίαση για το “Recruitment στο Gentoo και στο πώς μπορεί να συνεισφέρει κάποιος στο project”.  Επίσης οι Δημήτρης Παπαπούλιος, Ράτης Παύλος καθώς και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος βοήθησαν εθελοντικά κατά την διάρκεια του συνεδρίου στο να κυλήσουν ομαλά αυτές οι 2 μέρες του miniconf. Την τελευταία μέρα επίσης έγινε PGP Key Signing party έξω απο την αίθουσα του miniconf όπου συγκεντρώθηκαν και αντάλλαξαν pgp κλειδιά πάνω απο 50 άτομα.
    Επιπλέον κατά την διάρκεια του διημέρου υπήρξε πάρτυ κεντρικά τις πόλης.
Το διήμερο πέρασε πολύ όμορφα καθώς ήρθαν στην Πράγα πολύ developers απο όλο τον κόσμο ακόμα και από την άλλη μεριά του Ατλαντικού!!! Έτσι είχαμε ένα πολύ δυνατό Gentoo developers meet-up με πολύ συζήτηση αλλά και μπύρες καθώς και νέες ιδέες για το Gentoo .

Τα αρχεία των παρουσιάσεων καθώς και τα βίντεο βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://en.opensuse.org/openSUSE:Conference_aftermath

ΥΓ: Να τονίσουμε πως ήρθαν περίπου 20 Έλληνες για να επισκεφθούν και τα 4 συνέδρια.