Νέος Έλληνας Developer

Ο Στράτος Ψωμαδάκης κατάφερε μέσα από αντίξοες συνθήκες να γίνει επιτέλους επίσημος developer. Δείτε επίσης τη σχετική ανακοίνωση εδώ και το blog post του εδώ.

Η διαδικασία για να γίνει κάποιος developer είναι η εξής: ανατίθεται ένας μέντορας στον υποψήφιο, με τη βοήθεια του οποίου συμπληρώνει δύο quiz. Το πρώτο έχει θεωρητικές ερωτήσεις περισσότερο, για το Gentoo ως project, και το δεύτερο έχει καθαρά τεχνικές ερωτήσεις και κομμάτια κώδικα. Στη συνέχεια ένας recruiter αναλαμβάνει να του πάρει τρεις συνεντεύξεις, ώστε να αξιολογήσει τις απαντήσεις του, και στο τέλος να του φτιάξει το account.

Ο Στράτος είναι ένας από τους λίγους τυχερούς (ίσως και ο πρώτος) που έδωσε τις συνεντεύξεις στη μητρική του γλώσσα (αδικία, θα διαμαρτυρηθώ στο ανώτατο δικαστήριο). Ως wannabe kernel developer θα δουλέψει στο Gentoo Kernel Team με απώτερο σκοπό να σπρώξει τα patches του upstream. Άλλη μια επιτυχία για την μικρή μας ομάδα, η οποία δεν επαναπαύεται και προετοιμάζει τον επόμενο (και φυσικά θέλουμε περισσότερους, ειδικά τώρα που έχουμε τα απαραίτητα κονέ σε mentors, Infrastructure, Council και Recruiters).